Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

MACSKAHARAPÁS? NEM CICAHARC! MENJ ORVOSHOZ!

Cicaharc? Kicsit pofozkodtak? Sántikál, de majd elmúlik! Hát ez az egyik legkeményebb macskás tévedés! Ha a kandúrok összekaptak, és az egyik sántikálva, harapással a testén jön haza, nagy baj lehet. Az is lehet, hogy nem is látszik, mert a cica foga annyira kis vékony, hogy nem veszed észre. Nagyon figyelj oda, és ha észleled, akkor .... 

Képtalálat a következőre: „cicaharc”

AZONNAL állatorvosi - ember harapás esetén emberorvosi - beavatkozás lehet szükséges, ugyanis egy-egy ilyen harapás akár halálos is lehet. Nem akarlak ijesztgetni, de embernek is veszélyes, ha egy macska megharapja! Szóval ha téged harap meg macska - akár ha a saját kijárós macskád is, - mindenképp menj a harapással orvoshoz. Nem, nem garancia az sem, hogy ha a Julcsát már tízszer meghrapták és még nem volt soha semmi baja. 

Hogy miért egyre veszélyesebb, ha a kijárós macskák összekapnak, arról ebben a korábbi bejegyzésben írtam

A MAYO klinika kutasávezetője ezzel indokolta, hogy minden harmadik macskaharapás ellátásra szorul: "A kutyák foga tompább, így bár komoly sérüléseket okozhatnak, mégsem juttatják olyan mélyre a kórokozókat és a hagyott seb is nagyobb" - mondta a kutatás vezetője, dr. Brian Carlsen sebész. "A macskák foga éles és hegyes, így a harapásuk mélyre hatol, gyakran egészen az ízületekig, így a baktériumokat is el tudják juttatni ezekig a részekig. A seb is kicsi, gyakran nem is foglalkozunk vele, így a fertőzés gyógyítása is később kezdődik meg. A gyógyulás így lassú és fájdalmas lehet."

� Nekem van még korlátozott számban egy olyan bioinformatikai szerem, ami kifejezetten ezekre az esetekre szolgál elsősegély gyanánt, támogatja a mérgező anyagok mihamarabbi távozását a szervezetből. (NEM helyettesítve az orvost!)

� Ha bunyós a macskád, vagy van valami balhés fajta kandúr a környéketeken, amelyik rendre agresszív a többi macskával, esetleg macskamentő vagy, akkor ebből a készítményből kéne neked. Ez egy orvosi készítmény, így nincs fent a webshopban, de ha sok macskád van, kijárósak, és harapnak, akkor ebből kéne tartanod odahaza, mert csökkenteni tudod vele a fertőzések esélyét. Az a jó benne, hogy a macskának is adhatod és te is használhatod - természetesen nem ugyanazt a fiolát.

Telefonálj konzultációért, vagy ha tudsz, akkor gyere be érte Érdre a Goldenvetbe+36 (30) 700 5030

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr7212887620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása