Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

Őszintén a kenneles tartásról


A patikában, amikor egyértelmű állatkínzással találkozom, néha nehéz nyugodtnak maradni, nem ordítani le a kedves vásárló fejét. Sikerül. Lesznek közben ősz hajszálaim. 
A minap jött egy hölgy, akiről kiderült, hogy egy labrador-vizslaszerű kutyát tart, kennelben. Ez azt jelenti, hogy a kutya egész nap egy akkora területre van bezárva, mint a rendelőben a WC-nk. Egész nap. A kennel az árnyékban van és ezen a területen még van egy kutyaház is. És azt a házat rágja a kutya ... SEMMI játéka nincs. Semmi nincs, amivel leköthetné magát, vagy amivel foglalkozhatna. Ezért tették kennelbe, mert a kertben is rongált. Mert soha nem kötötték le semmivel. A gyerek is addig szerette, míg kiderült hogy "nem lehet leszoktatni a felugrálásról" .. (valóban??? :o ) A kutya 3-4 naponta van kiengedve, amikor kislagolják alatta a betont. Akkor fékevesztetten, örjöngve futkározik a kertben, körbe-körbe, alig lehet visszazavarni a kennelbe.

kennel.png

(A kép csak illusztráció)

Ki csodálkozik rajta? Ki akarna lesittelve élni? Ezek az emberek állítólag szeretik a kutyát. Kutyaiskoláról hallani sem akartak - azt mondják, ők nem cirkuszi kutyát akarnak. (Mennyi eszméletlen tévedés!)
A kutyával való törődés tekintetében kimerült a dolog abban, hogy "- De hát adunk neki enni, és látja, most is viszem neki a féreghajtót".

Ez a tartási forma így a kutya kínzása. A kennel nem arra való, hogy egy kutya abban élje le az életét. Egy menhelyi ebnek legalább van esély a szabadulásra a kenneléből, de egy ilyen kutyának ez az élet.
Kérem, ne tartsák a kutyákat egész nap kicsi helyekre bezárva. A kutya társállat, tanítsák őt meg a szabályokra, törődjenek vele. A kutya az embert követné, ha az ember hagyná neki. Aki nem akar kutyát, az inkább ne tartson. A kutya nem kerti dísz - pláne nem egy kennelbe zárva. A lakásban tartott kutyával kapcsolatban egy külön cikkben foglalkozom. Mindenképp érdekes téma. 

A kennel zseniális dolog - de nem a kutya életének helyszíne.
Ti hogy használják a kennelt? Szeretnék pár példát, hogy ne mindig én okoskodjak, segítsenek kérem azoknak, akik ezen gondolkodnak.


Kati a patikából

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr913685596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása