Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

Néro, Rambo, Silver, Zénó...
Akupunktúrás kezelések, azaz mire jó, ha tűpárnát csináltatunk a kutyából…

... Ők nem várták ki a tavaszt, viszont valószínű több télet is megérnek majd, mert gazdáik eldobták a gyógyszereket, nemet mondtak a kockázatos műtétekre és a szelíd gyógymódokat választották

Az kutyák nagy százalékának a kor előrehaladtával vagy az adott fajtára jellemző genetikai hajlam okán sajnos nagyon gyakran alakulnak ki izületi problémái. Sokan a kutya korának, esetleg súlygyarapodásának tudják be az aktivitás csökkenését, a mozgás megváltozását. Azonban nem szabad szó nélkül elmennünk a tünetek mellett, hiszen azok nagyon nagy fájdalommal is járhatnak. A téli időjárás pedig ezeket a panaszokat súlyosbíthatja.

Ne várjunk heteket, hónapokat. Ne ámítsuk magunkat, azzal, hogy “holnap biztosan jobb lesz”...  Ha megjelennek a tünetek, forduljunk állatorvoshoz, ne hagyjuk szenvedni Kedvencünket.

A legtöbb helyen azonban valószínűleg gyógyszeres kezelést vagy műtéti megoldást fognak javasolni. Ne felejtsük el, hogy ezek tüneti megoldások! Ezeken túl - léteznek sokkal természetesebb, szelíd de annál hatásoabb módszerek is.

vizsla-aku_1.jpgRendelőnkben akupunktúrás, elektro-akupunktúrás kezelésekkel is foglalkozunk, illetve aranygolyó beültetéssel, mely egyfajta végleges akupunktúra.. Így gyógyult Néró, a németjuhász aki menni alig tudott, olyan gerincarthrózisa volt. Vagy ott van a jóöreg Zénó, akinek nem volt egy ép izülete és évek óta tartó robot mozgása már a fekvésben megállt. Vagy Rambó, a matuzsálem yorki, aki 2o évet letagadhatna a korából - mostmár! Mert, hogy újra rohangálni kezdett, pedig máshol altatni akarátk már. De “nálunk végzett” Silver is az óriási cane corso feketeség, aki sajnos a fajtára jellemző súlyos csípődiszplázia miatt Csámpás Rozit is zsebre tehette volna..

Nos ők mind a vesztesek csalódottságával ültek be rendelőnk “beszélő” foteljébe, és várták a csodát. De nem a csoda jött, hanem akupuktúrás szakemberünk, aki ezt a tudást állatorvosként Németországban és az USA-ban évtizdekkel ezelőtt, az országban az elsők között sajátította el és gyakorolja azóta is óriási gyógyulási sikerrel.

Mit is tudnak ezek az apró tűk, vagy az apró golyócskák, melyeket végleges akupunktúraként beültetnek az kóros izületek mellé?

Az akupunktúra az ősi kínai orvostudomány leghatékonyabb technikája. Hagyományos tűs vagy elektro-akupunktúrával nagyon látványos és gyors eredmény érhető el különféle mozgásszervi megbetegedések, panaszok esetén.

A kezelés titka, hogy hetente ismételni kell a kúra végéig. Sajnos ennél ritkábban nem érdemes, mert akkor nem fejti ki megfelelően a hatását. Az aranygolyóbeültetés egy végleges akupunktúra, melynek során az állatba műtéti körülmények között apró arany golyócskákat ültetünk be a meghatározott akupunktúrás pontokba.

A Magyarországon a GoldenVet honosította meg az eljárást 6 évvel ezelőtt, és alkalmazza azóta is akkora sikerrel, hogy a szomszédos országokból, sőt még messzebbről is érkeznek ide paciensek, mivel jelentősen olcsóbb itt, mint tőlünk nyugatabbra. Az angol nyelven  „GBI”, goldenbead implant azaz aranygolyó beültetés, műtét nélkül, minimális kockázattal kínál azonnali megoldást az olyan degeneratív elváltozásokra, mint a térd,- könyök- vagy csípődiszplázia, illetve a gerinc artrózisok különböző formái.

Ez az eljárás is megfelel a komplementer orvosi megoldásoknak, hiszen a diagnózis felállításához röntgen készüléket használunk, és az ott észrevehető elváltozásokat helyileg kezeljük. A golden bead implantátum (GBI – aranygolyó beültetés) gyakorlatilag tartós hatású akupunktúraként értelmezhető, amely folyamatos stimulációt eredményez a kritikus pontokon. Az aranygolyócskákat az állat, csípőjén, térdén, könyökén vagy hátán található akupunkúrás pontokba ültetjük be. A golyócskák apró, gombostűfejnyi méretűek.

Az eljárás olyan magas akupunktúrás orvosi szakmai színvonalat követel meg, amilyet hazánkban egyenlőre csak kevesen képviselnek, a kínai orvostudomány elmélyült ismerete és kellő tapasztalat szükséges annak alkalmazásához.

Az aranygolyó beültetés másik nagy előnye, hogy nem mélyaltatásban, hanem bódításban végezzük, felületes altatásban végezzük, így az idősebb kutyák számára is kivitelezhető. Továbbá nincsenek vágások, sebek, így a kutyának még gallérra sincs szüksége a beavatkozást követően. Apró kis tűszúrás nyomok maradnak csupán a kezelés után, melyek a szőrnövekedés során teljesen láthatatlanná válnak.

Az elmúlt években számos beteg állaton GoldenVetben elvégzett aranygolyó beültetés illetve elektroakupunktúrás, akupunktúrás kezelés után tapasztalt gyógyulási ráta magasabb, mint 9o%.

És mi történt Néróval, Rambóval, Zénóval és Silverre?
Néró szaladgál, Rambó felugrik az ágyra, Zénó 15-höz közelítve nagyokat sétál szerető gazdájával, Silver járása “kiegyensedett” közel sem csámpázik annyira.

Ha többet szeretnél megtudni a GoldenVet kezelésiről ne máshoz, csakis hozzájuk fordulj! Nagyon kevesen tudnak valós és hiteles véleményt alkotni ezekről az alternatív és szelíd terápiákról. Ne hagyd magad megtéveszteni olyanok által akik nem tanulták az akupunktúrát!

Elérhetőségek:

info@goldenvet.hu

http://goldenvet.hu

06-30-700-5030

Időpontfoglalás: http://goldenvet.hu/kapcsolat/

Youtube videok az aranygolyóbeültetésről: https://www.youtube.com/playlist?list=PL40YgtfvKobiV-DXD01NmfML0IhsmQaFO

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr614551918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása