Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

10 tévhit (eloszlatása) az aranygolyó beültetéről + 1 valós hátrány

Rendelőnkben évek óta nagyon sok kutyát - sőt az utóbbi időben macskát is gyógyítunk a sokat vitatott aranygolyó beültetés alkalmazásával. Személyszerint sokszor értetlenül állok azon támadások előtt, melyek ezt a nagyon kíméletes és békés eljárást olyan vehemensen támadják. Ha van egy icipici esély is arra, hogy drasztikus műtét elkerülésével javítsunk egy lebénult, vagy súlyos diszpláziával küzdő állat állapotán, miért annyira ördögtől való? Ha Neked, kiújul a sérved, vagy hirtelen egy rossz mozdulat miatt mozgásképtelen leszel a fájdalomtól, azonnal a műtétre gondolsz? Ha az akupunktúra elfogadott - és elfogadott orvosi körökben is - akkor miért "gyanús" annak végleges formája? Ha tudjuk, hogy a csontműtétek esetében is CSAK tünetmentesítésről beszélünk és a kimenetelét mindenki elfogadja, miszerint: vagy sikerül, vagy nem, akkor miért annyira elfogadhtatalan ugyanez az alternatív megoldások esetében, és miért teszik a mércét olyan magasra - nevezetesen a teljes gyógyulás elvárása-  prognosztizácó esetében. 

Sokszor értetlenül állok ezen támadó és tévhiteket terjesztő, gyakran csak szkeptikus laikusok által tett "ténymegállapítások" és feltételezések előtt. 

Éppen ezért összedobtam egy néhány TÉNYT, melyet a rendelőnkben elvégzett beavatkozások statisztikái és az amerikai aranygolyós "nagymesterrel" konzultálva alapoztam meg. Íme: 

aranygolyos_kampany.jpg

  1. Az eljárást NEM kell ismételni a kutya élete során. Végleges akupunkturaként értelmezhető. A SZAKÉRTŐ állatorvos által meghatározott akupunkturás pontokba kerülnek az aranygolyók.
  2. Nem csak a fájdalmat csillapítja. Tehát nem csupán tüneti kezelésről beszélünk. Igaz, hogy a megfelelő fájdalomcsillapító pontok stimulálása okán az állat klinikai tünetei nagyon gyorsan javulnak, de a szerevezet öngyógyító folyamatainak elősegítése a cél, melynek hatására az izületben jelentkező kórós elváltozás folymata megáll és sok esetben a helyes irányba változhat.
  3. A golyók NEM mozdulnak el, évek során sem. A sűrű szövetbe, 4-5 cm mélyre beültetett kevesebb mint 1mm átmérőjű aranygolyók NEM változtatják a helyüket.
  4. Nem okoz allergiát, mert az aranyat minden élő szerevezet teljes mértékben befogadja
  5. Nem árthatnak. Semmilyen szöveti károsodást, sem az izomban sem a csontban NEM okoz. Negatív irányba NEM viszi az elváltozást, esetleg egyes egyedeknél kevésbé hat, ilyenkor SEM szükséges eltávolítani a golyókat, (nem is lehetséges) mert teljes mértékben ártalmatlan a szervezetre.
  6. CSAK akupunktúrás előképzettséggel és komoly akupunktúrás tapasztalattal rendelkező állatorvos képes ezen beavatkozás végrehajtására, jelenleg ezt az országban elsőként rendelőnkben, azaz a GoldenVet rendelőben kezdtük el alkalmazni az eljárást. Több éves tapasztalat, több száz gyógyult kutyus bizonyítja annak létjogosultságát. Ebben az évben bevezettük az elő-kontrollos akupunktúrás kezelést, mely lehetőséget biztosít arra, hogy megtapasztaljuk, hogy az állat hogyan reagál az akupunktúrás kezelésre - ez indikációt mutat az aranygolyó beültetés sikerességére.
  7. Az eljárásban VAN tapasztalat. A legrégebbi aranygolyóbeütletés Magyarországon 2o13 áprilisban lett elvégezve egy súlyos gerincprobléma miatt igen komoly mozgási nehézségekkel küzdő németjuhász kutyán: Tigin. A kutyus fél év elteltével korlátlan mozgásszabadságot kapott.
  8. NINCS fölösleges beavatkozás. Amelyik kutya az adott mozgászservi probléma esetében a hagyományos akupunkturás kezelésre pozitívan reagál, annak esetében egészen biztosan pozitív minőségi változást hoz az aranygolyó beültetés.
  9. Az aranygolyó beültetés NEM igér csodákat, mert csodák nincsenek. Ellenben a kutyus esélyt kap egy minőségi életre drasztikus műtéti beavatkozások nélkül.
  10. A beavatkozás macskákon is végezhető

Amennyiben a beültetés nem hozza meg a várt eredményt, még mindig lehetségesek a nyugati orvoslás csontműtétei. SŐT! Olyan kutyán is segíthet ez az eljárás, aki már túlesett egy csontműtéten és vagy nem hozta meg a várt eredményt, vagy más helyen kiújult probléma (pl: gerincsérv) 

+1 Az aranygolyó beültetés után MRI diagnosztika NEM lehetséges, mert a beületett fém megzavarja a képalkotást.

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2813198091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása