Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

Szeszélyes április? Nem! December

A globális felmelegedés korszakát éljük... télen tavaszi idő, nyáron őszies viharok. Kedvenceink - csakúgy mint mi emberek - szenvedni tudnak az erős frontok hatásaitól. 

Az időjárási frontok, a légköri nyomás, a melegre hamar érkező hideg levegő, vagy a fordítottja, a szél, vagy az erős napsütés sokakat megvisel. Sokan nem tudják, hogy nem csak az embereket, de az állatokat is komoly próbára tudja tenni az időjárás. Különösen, ha idősebb, vagy műtött állatról van szó. Bennünket, embereket is főleg idősebb korunkban, vagy egy-egy műtét, csonttörés emlékeztet arra, hogy front várható. Nincs ez máshogy a kutyákkal, cicákkal sem.

Az életkort sajnos nem lehet visszacsinálni, de azon, hogy a frontok ne legyenek olyan erős hatással ránk, tudunk mit kezdeni. A rendelőmben az aranygolyó beültetésen átesett, súlyos mozgásszervi betegségekben szenvedő – főleg diszpláziás – állatoknál figyeltük meg, hogy a beavatkozást követően nagyon jól vannak az év legtöbb napján, ám bizonyos időjárási frontok erősen hatnak rájuk. Olyankor az aranygolyó beültetés előtti állapotig is képesek visszaesni, majd a front elvonultával újra jobban lesznek. De nem csak a mozgászservi problémák erősödhetenk fel. Akárcsak az embereknék, a kedvük, hangulatuk, alvási szokásaik is megzavarodhatnak. Nyugatalanabbak vagy épp aluszékonyabbak lehetnek.

bulldog-with-a-headache-thomas-firak.jpg

Ezeket teheti ember és gazdi egyaránt, hogyha a légköri frontok, az erős szél, az időjárás változása zavarja:

Mágnes terápia – sokféle házi mágneses készülék kapható, nálunk a rendelőben kifejezetten az állatgyógyászatban bizonyított, nagy hatásfokú mágneses biorezonanciás készülékek találhatók. Ezek megbízhatóan, sok-sok éve bizonyított eredményekkel kezelik a különféle mozgásszervi, csontrendszeri, ízületi panaszokat az állatoknál. Az aranygolyó beültetésen átesett kutyusokat előszeretettel tesszük mágnes terápiás készülékre, mert ez fokozza a gyógyulási folyamatot.


Fényterápia – a polarizált fény gyógyító erejét kedvencünknél is hatákonyan tudjuk alkalmazni. A nagy felületről érkező, mélyreható fénysugarak nagyon hatékonyan javítanak az ízületi, gyulladásos eredetű problémákon is.

Ásványi anyagok természetes pótlása – ez mindenképp egy olyan, lehetőleg bio alapanyagokból készült táplálék kiegészítő legyen, amely komplex formában tartalmazza ezeket az anyagokat. Vigyázni kell azonban, mert az állatok ásványi anyag és nyomelem szükséglete más, mint az emberé. Mielőtt a saját kedvenc készítményét a kutyának is beadná, menjen be egy állatpatikába, konzultáljon állatorvossal vagy a patikussal és válasszák együtt egy olyan mineráliát, vagy keveréket, ami az ön kedvencének életkora, betegségei, fizikai állapota alapján a legjobb. Kifejezetten a téli időszakra fejlesztettük ki a Winter Formula gyógynövénykeverékünket, mely hatékonyan támogatja a szőrváltás után kissé meggyengült immunrendszert, készíti föl azt a hűvösebb időkre, valamint megfelelő támogatást nyújt a hidegre érzékeny izületeknek. A Winter Formuláról bővebben itt olvashatsz:

Winter Formula


Erős figyelem a folyadékfogyasztásra – ahogy az embernél fontos a folyadékbevitel, az állatoknál is mindig figyelni kell, hogylegyen előttük friss víz. Bizony friss! Minden nap legalább 2 alkalommal ellenőrizzük a kedvencünk vizes edényét és tegyünk bele friss innivalót.


Masszázs, mozgás, légzés az állatok mozgatása, levegőztetése, illetve simogatásos masszírozása, melyet akár a gazdi is elsajátíthat képzett fiziterapeutától, nagyon sokat javíthat a helyzeten. Rendelőnkben az állatok masszírozása bevett szokás. Ezek olyan műfogások, melyek folyamatosan alkalmazva, akár teljesen helyre is állíthatnak egy-egy izületi problémát, a frontok idején pedig megelőzésként akár odahaza a gazdi is alkalmazhatja. Az idős kutyák különösen érzékenyek a frontokra, nekik sokkal jobban fájhatnak az ízületeik, sokkal több problémával néznek szembe.

A táplálással elejét vehetjük a nagyobb bajok kialakulásának. Ha szeretné kedvencét megfelelően táplálni, érdemes eljönnie egy táplálási tanácsadásra. A kutyák táplálkozása ugyanúgy gyógyító, ahogyan az embereknél sem mindegy, mit esznek.  A kutyák helyes táplálásáról már írtam e-könyvemben, mely itt elérhető: 


NYERS ETETÉS E-Könyv

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5913357473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása