Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

A hatékony kullancs elleni védelem 12 pontja

A glolbális felmelegedés mindenhol leveszi a vámot. 
A soha nem látott enyhe idő decemberben és januárban bizony fokozott kullancsfertőzés-veszének teszi ki kedvecünket. A kullancsok nem a naptért nézik. a meleg, változó időjárásban a kullancsok ilyenkor tobzódnak! Nedves, langyos idő ideális nekik. És bizony nem kicsit ki vannak éhezve...
Fokozottan óvjátok kedvenceiteket! Rengeteg megoldás létezik a hatékony védelemre a természetestől a tablettás vagy rácsepegtetős, fújós készítményekig. Igazából bármit választhatsz, segítünk ledvenced számára a legjobbat kiválasztani.

8bo1ywle.jpg

Néhány jótanács, hogy a megfelelő szert válaszd:

1. Kerüld az olcsó, szupermarketegeben, pet-shopokban kapható készítményeket, ezek hatóanyaga gyenge, ezért lehet állatpatikákon kívül is forgalmazni.
2. Ha még nincs bevált terméked, kérd ki állatorvosod, vagy az állatpatikus tanácsát!
3. Ha spot on-t (rácsepegtető) választasz, tudnod, kell, hogy a legtöbb 1 hónapig fejti ki a hatását. Sokféle összetevő van.

flea-medicine-being-applied-to-dog-istock_000017129527-335lc030614.jpg
4. Kölyök és idős vagy beteg kutyák esetében kíméletes szert alkalmazz, a tabletták kerülendők!
5. A tabletták esetében gondoskodj májvédelemről!
6. A spray készítményeknél légy óvatos, ha macskád is van. Van olyan szer, ami a macskékra mérgező, és pusztán a belélegzésük is egészségkárosodást okoz
7. Macskákra macskának való készítményt alkalmazz
8. Mindig vedd figyelembe az állat súlyát, ha több állatod van, ne kísérletezz összevonni a súlyokat és igy kímélve a pénztárcád, kevesebb spot-on-al "megúszni", mondván, hogy majd elosztod a tartalmát. Veszélyes próbálkozás, különösen kistestű kutyák esetében.
9. Nyakörvek estében a fölösleget vágd le,
1o. Ne védd túl a kutyát! Tehát nyakorv, spot on és tabletta együttes alkalmazása, könnyen "túladagolás" tüneteihez vezethet.
11. Lehetőleg válassz természetes kiegészítőt, ha meg akarod erősíteni a védelmi hálót.
Ez lehet gyógynövényes, homeopátiás, ultrahangos vagy mágneses biléta megoldás
12. Lehetőség van 1oo% természetes védelemre, ilynekor azonban többféle készítmény együttes alkalmazása ad biztosabb védelmet. Ez pedig nem szereket minősíti, hanem a paraziták ellenállóképességét jellemzik.
Patikánban bármikor személyesen, telefonon vagy e-mailben is szívesen segítünk, kedvenced megfelelő védelme érdekében!


Kati a Patikából

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6513567953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása