Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

Reiki a kisállatgyógyászatban...

Van-e létjogosultsága az energetikai kezelésnek kedvenceink esetében?

reiki-dog-e1400213072686.jpg

Egyre szélesebb körben terjed az energiagyógyászat. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a szinte családtagként velünk együtt élő társállatainkon igen hatékonyan működnek az ilyen jellegű kezelések kiegszítő terápiaként. A gyógyulás felgyorsítható, az állat életminősége jelentősen javítható. 

Már eleve a Gazdi hozzáállása sem indiferens kedvence betegségéhez. A sajnálkozó, túlságosan együttérző, betegségében "támogató" gazdi állata lassabban gyógyul, mint a pozitív, optimista hozzáállású, a betegséget átmeneti állapotnak felfogó gazdi állatkája. Hogyan másképp lenne ez lehetséges, mintsem a gazdik által állataik felé kisugrázott energiák, rezgések hatására? 

Az egészséges állatok is szemlátomást szeretik, ha reikit adunk nekik. Azonnal érzékelik, hogy valami különleges dolgot kapnak az ember kezéből ezért igen ritka eset, hogy egy állat nem fogadja el a reiki-energiát. A kezelés alatt többnyire elcsöndesednek, megnyugszanak vagy elalszanak.
A napokban viszont olvastam egy cikket a cicákról . Mennyire önállóak , mennyire „akaratosak”, öntörvényűek, hogyan illeszkednek a családi falkába stb stb.. Elgondolkodtam. Reikis munkatársunknak nem igazán van  igazán van cicás „ páciense” .

cat.jpg

Miért kevesebb a cicás reikis paciens? 

Az az igazság hogy én azt látom hogy a kutyák sokkal inkább hajlamosak átvenni gazdijuk rezgéseit , energetikáját, viselkedését, szokásait. Annyira összenő kutya és gazdi hogy a kutya már egy mozdulatból, hanglejtésből, szóból is képes értelmezni a gazdi gondolatát, érzéseit. Azt látom amilyen a gazdi lelki állapota olyan a kutyáé is, hiszen ha a gazdi nincs jól a kutyus sem .

Ellenben a macskák véleményem szerint annyival szuverénebbek hogy nem mindig vesznek tudomást a körülöttük zajló eseményekről vagy csak egyszerűen gyorsabban túl teszik magukat rajta, illetve annyiban érekeltek, hogy ha az a saját életterüket, saját érdekeiket érinti.  Azt mondanám hogy inkább asszertív viselkedésükkel passzívan „gyógyítanak" mintsem hogy átvegyék a gazdi problémáját . Szándékosan használtam az átvegyék szót, hiszen nagyon sok olyan történetet hallottam már amikor a kutya gazdája szenvedett valamilyen betegségben vagy akár gyógyíthatatlan betegségben és kis időre rá a kutya is megbetegedett ugyan azzal a betegséggel. Vagy éppen fordítva - a kutya vállalta át időlegesen a gazditól a karmát. Ezután érdekes módon mint egy varázsütésre a gazdi meggyógyult vagy nagy mértékben javult az állapota .

Hogyan is lehetséges az energetikai minták átvétele? 

Véleményem szerint a kutyák érzékeny lelkülete nem engedi meg azt, hogy a gazdit szenvedni lássák inkább magukra veszik ezt a „terhet” csak hogy újra boldognak lássák azt akit a legjobban imádnak.

Szóval a kutya-gazdi kapcsolat sokkal összetettebb mint azt sokan gondolják és ha nem figyelünk oda olyan betegségeket vagyunk képesek átadni kedvenceinknek mint akár egy meghűlés, allergia, emésztési vagy ízületi problémák, daganatos betegségek és még sorolhatnám.

Ezért nagyon fontos, hogy beszéljünk ezekről az esetekről, tapasztalatokat cseréljünk és egyre többször és többen vizsgáljuk más látásmóddal magunkat és a környezetünket, hiszen minden összefügg mindennel , így a felelősségünk nagyobb mint ahogy ezt eddig megszokhattuk. Ha úgy érzitek megosztanátok saját tapasztalataitokat vagy véleményeteket szívesen fogadom legyen az pozitív vagy negatív a lényeg hogy beszéljünk róla...

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr713113038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása