Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

A kutya, aki nyusziugrásban futott

Ismét kedvenceinkről van szó, azokról a négylábú társainkról, akik jóban rosszban halálukig kitartanak a Gazdi mellett. Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetséges az, hogy annyi kutya küzd mozgásszervi gondokkal, és sok Gazdi csak későn ébred rá, hogy mi is a valós probléma. Először is a gazdik nagyrésze nem tulajdonít jelentősséget egyes tüneteknek, sőt van aki jópofának, sajátságos, vicces szokásnak ítéli meg ezeket.

Mikre gondolok? Amikor a kutya erőteljesen “riszálja” a hátsó felét járás közben Ha nem szeret lépcsőzni Ha nyuszigrásban fut (két hátsó lábát egyeszerre viszi előre) Ha nem szeret szfinx pozícióban feküdni Ha mindig oldalra teszi a fenekét leülésnél Ezek, az olykor jópofának tűnő dolgok az állatorvos szemével mind komoly mozgásszervi problémára utalhatnak

whippet.jpg

Másodsorban pedig sokan nem ismerik, nem tudják, hogy a nagy műtétek, drasztikus beavatkozások helyett léteznek más, sokkal kíméletesebb megoldások az ilyen problémákra.

Mikről is beszélek? Csípő, térd vagy könyök diszplázia, Arthrózis Gerincszűkület, Sérv A kutyák számára ez éppen olyan élhetetlen és fájdalmas, mint az embereknek. Azt tudjuk, hogy a drasztikus műtéti megoldásokból nincs visszaút és sokszor nem is hozzák meg a várt eredményt, mert egy izület csonkolásáról vagy kimerevítéséről beszélünk. És egy életen át sem célszerű gyógyszereket szedni, mert utána a mellékhatások okoznak végzetes problémákat.

Mi is az a megolás, amit minden kutyásnak ismernie kellene? Ügye Te sem kételkedsz a gyógynövények erejében? Ügye ismersz olyanokat melyek halálos mérgek egy felnőtt számára is? Nos, ugyanekkora erővel tudnak hatni bizonyos gyógynövények pozitív irányba is. Léteznek olyan gyógynövénykeverékek, mellyel a kórós elváltozás felé induló izületeket, csontnövekedést meg lehet állítani és a helyes irányba visszaterelni. Ez főleg fiatalabb kutyák esetében hatásos.

Bizonyára hallottál már az akupunkturáról. Az akupunktura csodákra képes, a működésének magyarázata mégsem a csoda, hanem nagyon is konkrét és magyarázható Van egy jó hírem! Az akupunktura a mozgásszervi problémák esetén is hatékonyan gyógyít, sőt adott esetben teljes mértékben rendbe is lehet hozni egy “meghibásodott” izületet.

Létezik végleges akupunkturás megoldás, hogy ne kelljen hetente járni kezelésre. A végleges akupunktúrát apró kicsi golyók beültetésével valósítja meg az akupunkturás és megfelelő tapasztalattal rendelkező állatorvos. A golyók valóban aranyból vannak igy elkerülhetőek az allergiás reakciók, valamint a szervezet teljes mértékben be is fogadja az idegen testet. Az arany önmagában is gyógyító hatású a közvetlen körülötte levő szövetekre, de a valós, nagy hatás nem ettől van. Egy akupunkturás pont stimulálásával feloldhatók azok a blokkok mely az adott problémát, mint másodlagos tünetet előidézik. Ennél az eljárásnál is igaz az alaptézis: mindig a probláma gyökerét KELL kezelni, és ezáltal megszünnek az okozatként tapasztalt tünetek is. Az eljárás rendkívül hatákony, mert elsőként megszünteti a kínzó fájdalmat, mely az állat mozgáskorlátozottságát okozza, és sok esetben már izomsorvadással, vagy akár bénulással is társul. A fájdalom megszüntetésével egyidejűleg az elváltozott izület szép lassan, fokozatosan elkezd “normális módon működni”, azaz pl egy helytelenül kialakult csípőizület rendeződik, élhetővé válik a kutya számára, illetve egy csontfelrakódás mértéke csökken, ezáltal a tünetek enyhülnek, az állat életminősége javul. Komolyabb regenerálódás 1-2 éven belül várható, fiatal kutyák esetében akár 8o-9o%-os mértékű és lehet.

Érdemes a cikket megosztani, hogy minél több kutyához eljusson a jó hír: NEM kell azonnal kétségbeesni ha valami csúnyán hangzó, mozgásszervet érintő diagnózissal találjuk szembe magunkat.

Kati a Patikából

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4313358339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása