Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

MI IS EZ A BÖKÖDÉSES IZÉ? AKUPUNKTÚRA ÁLLATOKNAK!

 Tegnapi siker: Egy problémás macska. Hetek óta hordták mindenhová. Nem tudott felállni. Mindent kapott már, amit akadémikus orvos felírhat. Kemény szereket, szteroidokat, nem is keveset, de a szegény macska csak feküdt, mint a rongy. Az a baj, hogy csak az után jut az emberek eszébe, hogy van más megoldás is, miután teletolták már mindennel a szegény párát és kiadtak egy kalap pénzt, kvázi feleslegesen. Jó, ezt előre nem lehetett tudni ... 
De ha a sorrend megfordulna, és először a természetes megoldásokat vennénk, majd ha az valamiért mégsem működne - általában azért szokott - utána mennénk az egyre keményebb szerek irányába, talán jobbat tennénk magunkkal, a kedvencünkkel és a világgal. De nézzük, mi is történt a két kép között? 

cica_sajat_laban.png

A "böködéses izé" szót egy paciensünk használta, nem jutott eszébe az akupuntúra szó. Az akupunktúrának, vagyis a meridiáncsatornák érzékeny pontjainak tűvel való élénkítésének módszerét kisállatokon a Goldenvet rendelőben három formában is használjuk. 

  • klasszikus akupunktúra - apró, cérnaszálnyi tűket szúrnak a megfelelő pontokba 
  • elektroakupunktúra - a tűket egy speciális készülék segítségével "megbizsergetik", a hatás fokozása érdekében. Ez egy tudománytalan, de érthető magyarázat, szakemberektől mély elnézést kérünk ;) 
  • tartós akupuntúra - amikor azokon a pontokon, ahová egyébként a tű kerülne, egy nagyon apró aranygolyócskát helyezünk megfelelő mélységben a bőr alá, így a hatás folyamatos marad. Ez az úgynevezett aranygolyó beültetés. Az után végezzük el, ha az akupunktúrás kezelésre az állat jól reagált.

Az akupunktúra hatását naponta tapasztaljuk a hozzánk érkező kedvenceken. Néha a konvencionális, akdémikus kezelés mellett, néha magában használt eljárás, néha gyógynövényekkel együtt alkalmazza az orvos, attól függően, hogy mit tart megfelelőnek az adott egyednél .

A vizsgálat folyamán - mely nálunk egyéni módon zajlik - az orvos dönt a kezelés kiválasztásáról. A módszer maga bonyolult. A hagyományos kínai orvoslás tárgykörébe tartozik, és a testben "huzalokként" futó energiapályák alulműködésének és túlműködésének kiegyensúlyozását célozza meg. Egy orvos átlagosan 5 éven át tanulja ezeket az eljárásokat, beleértve a kínai szemléletű filozófiát, a gyógynövények használatát és a tűk, eszközök használatát is. 

Magyarországon nem sok állatorvos ért hozzá - Balogh doktornő, aki egyben az Állatorvosi egyetem munkatársa, azonban a Goldenvet rendelőben folyamatosan fogadja azokat, akik kedvencük gyógyulásáért inkább a holisztikus szemlélet logikája szerint tennének. Mivel az eljárások rendkívül hatásosak és egyedülállók, így időpont kérés után lehet érkezni a vizsgálatokra. 

Időpontot kérni a doktornőhöz a www.goldenvet.hu oldalon lehet, ahol az aranygolyó beültetésről is részletesebben írunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2112910513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása