Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

VARÁZSLATOS CSODAMÓDSZEREK - AHOL A KAMUMÉTER KILENG!

Ez egy természetgyógyászati módszereket alkalmazó állatorvosi rendelő. Annyiszor jönnek hozzánk úgy, hogy csodát várnak! Néha a jószág természetével teljesen ellentétes dolgokat. A vadászkutyát akarják lenevelni a vadászatról, a macskát arról, hogy egerésszen, vagy madarásszon, vagy a végstádiumos rákos gyógyulásában reménykednek, vagy a szénné antibiotikumozott és szteroidozott, teljesen férlekezelt állatot hozzák be, azonnali javulásért könyörögve. Ott aztán már tényleg nehéz kinyomozni, miből eredtek a bajok, és az azonnaliság a lehető legritkábban sikeredhet.
A csodák pedig nem is olyan ritkák, csak nem mindig ott rejtőznek, ahol mi akarjuk - néha hátra kell lépni egyet, hogy megpillantsuk őket. 

Képtalálat a következőre: „varázskutya ”

A csoda néha az, hogy a gazdi szemlélete tud változni. Az ellenállásból elfogadás lesz. Megérti, hogy a plakáton lehet nyúlfüle a tigrisnek, a való életben nem tudna túlélni, ha ilyen lenne. 

Azonnali javulás sincs. (Vagyis állati ritka, és néha megbosszulja magát, mert a szervezetünk túl gyors reagálása nem mindig jó dolog.)
A gyógyulás a természetes módszerekkel is időt vesz igénybe és bizony itt is van, hogy egy-egy szerre nem reagál, vagy nem jól reagál a kis beteg. Változtatni kell, mást adni, erősebb dózisra, vagy épp gyengébbre kell módosítani az ajánlást. Ami talán nagyon más: hogy nem hirdetünk mindenhatóságot. A gazdival közösen tudunk csak eredményt elérni, ezért az ő véleménye, gondolatai, tudása nagyon fontosak. 

A végstádiumos rákos általában nálunk is ugyanúgy halálos diagnózist kap - ami más, talán csak az, hogy a gazdival máshogy beszéljük meg. Kedvesen, kiméletesen, odafigyelve. 

A varázspálca elgurult. Nem tudunk csodát tenni, nem nő ki a sánta kutya lába. A vén jószág sem lesz már fiatal többet - ez élet ciklusát ő is ugyanúgy bejárja, ahogy mi magunk. Vannak bizonyos tünetcsoportok, amikben az eredményeink jobbak, mint akár az akadémikus kezeléseket végzőké, de vannak olyan betegségek, amikhez mi is akadémikus módszerrel nyúlunk,mert az fog beválni. 

Ha csoda nincs is, a szenvedés sokszor enyhíthető, adhat talán még jópár vidám napot, vagy éppen átsegíthetünk egy szenvedőt a méltóságos, neki járó könnyebb halálba. 

Nekünk  a legrosszabb az, ha az ajánlásunkat nem tartja meg a gazdi. Ha nem tudunk segíteni, mert valamiért nem partner benne, hogy az orvosi kéréseket végig is csinálja. Ha tanácsolunk például egy szigorú etetési rendet, de mondjuk csak azért is a tápot adja helyette. Vagy ha éppen a szerek napi adagolást módosítja önkényesen, s így az eredmény elmarad. Sokszor valamiféle jó szándék van mögötte, néha nemtörődömség, néha pedig az: nem mérte fel, hogy a holisztikus szemléletben sokkal több törődést kell adnia a kedvencének, mint az akadémikus irányzatban, ahol "elég" egy gyógyszer, vagy injekció. 

A legfurább pedig azoknak az akadémikus gondolkodóknak az elvárásrendszere, akik fogalmam nincs miféle misztikus okból azonnali csodák sorozatát képzelik a természetgyógyászokról, kicsit különcebbek még a csodát váró, spirituális álmodozóknál is. Számon kérik saját tudatlanságukat az álmélkodó természetgyógyász orvoson. 

Amit a természetes gyógymódok biztosan tudnak: kevesebb mérget visznek a szervezetbe, kevesebb, vagy semmi mellékhatásuk nincsen. Néha az akadémikus szerek mellé a szervezet folyamatainak támogatására szolgálnak, néha magukban hatnak. Sőt olyan is van, - szerencsére ritkán - hogy az akadémikus szer és a természetes szer is csődöt mond, és az állatka nem reagál a kezelésekre.

A természetes gyógymódok nem ígérnek csodát, hanem egy élhető, fenntartható választási alternatívát jelentenek a gazdiknak, embereknek és állatoknak. Aki saját maga is ezt tartja fotnosnak a saját életében, annak van lehetősége a kedvencei számára is biztosítani a természetes gyógyulást. 

Ami még jó, hogy ezek az eszközök a gazdik kezdében is működnek. Erről is lesz szó a Gazdiképzőn >> 

 

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4912893678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása