Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

RETTENETES ÁLLATKÍNZÁS

Csak nézem néha ezeket a képeket, amiken ember árt álltoknak. 
Nyakba nőtt bálamadzag, amivel kikötötték a kutyát. Bőrbe forrt lánc, lefagyott mancs, levágott farok, csontsovány ló, kutya, megkínzott cicák, aprócska kutysok combig saját piszkukban. A látványt sem bírom könnyek nélkül.

GoldenVet Állatgyógyítás Természetesen fényképe.

Tudod az úgy van, hogy aki állatot bánt, az embert is bánt.

Annak el fogjárni a keze. Aki élet és halál urának tudja magát, az nagyobban is meg akarja majd próbálni. Akit egyszer nem ítélnek el egy állat megkínzásáért, azt talán majd akkor itélik el, ha egy gyermeket bánt, vagy ha veri a párját (bár utóbbi idehaza nem éppen bűntett, ha az utcán egy idegen kever le egy maflást, előbb varrják be, mintha odahaza történik meg a dolog, akár gyerekek előtt, ismétlődően.) 

A "Rémségek kicsiny boltja" musicalben azt mondják, hogy ha szeretsz fájdalmat okozni, legyél fogorvos! 
Én azt mondom, hogy aki szeret fárjdalmat okozni, az mindenképp gondolkodjon el rajta, hogy neki magának mikor, ki és hogyan okozott fájdalmat? Generációs minta ez. 
Először a kutyát szögeli fel apuka az istállóba, aztán a gyerek kezébe üti a szeget, hogy aztán majd a gyerek az unokán, az unoka a dédunokán álljon bosszút. 

A sor megtörhető

Szándékkal, elszánt, tudatos önmunkával, na meg úgy, ha a környezet ezt nem hagyja. Aki állatot bánt, embert is fog. Az állat bántalmazása az emberi bántalmazás előszobája. 
Sőt -aki embert bánt, arról feltételezhető, hogy állatot is bántott. Sajnos kéz a kézben jár. És aki belecsúszik egy bántalmazó csapdájába, néha már késő - nehéz észrevenni, nehéz leküzdeni a félelmet, nehéz tenni. 
Segítséggel lehet. Ha ott állnak az ember mellett. 

Ha nem a bántalmazót védi meg a törvény. Ha nem a bántalmazó mellé állnak a barátok, mert "olyan rendes embernek tűnt mindig". 
Te mit tennél, egy bántalmazóval? 
... és most nézz a szívedbe, vizsgáld felül magad is az indulatot. 
Keresd meg a forrását. Ennek fényében újra megkérdem:

  • Mit tennél a bántalmazóval? 
  • Mit tennél azzal, aki bánt egy állatot?
  • Aki bánt egy gyereket?
  • Aki bántja a párját?
  • Aki bánt egy embert az utcán? 

Aztán most, hogy átgondoltad, írd le. 
Kiváncsi vagyok .... 

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2512931745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása