Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

A HOMEOPÁTIA MÉGSEM HÜLYESÉG!

Kicsit úgy érzem magam ettől, mint a hülyegyerek a homokozóban. De iggen - de neeeem! És közben verekszünk a lapáttal a kisvödörért, de az a szerencsétlen vár, amibe belefogtunk, végül nem épül. Megjelent ma az Indexen ez a vezércikk: Európa döntött - a homeopátia hülyeség. Pislogok, és arra gondolok; ki vagyok én, hogy innen az érdi végekről nekimenjek Európa véleményének? Aztán győz a józan eszem, meg a tapasztalatom. Ki az az Európa? És ezen belül ki mondja azt, hogy hülyeség az, ami náluk naponta beválik és megoldást hoz? 

Képtalálat a következőre: „dog cat homeopathy” 

A lényeg, hogy nem mennék én szembe egész Európával, meg az Index újságírójával, csak pár kérdésen gondolkodnék el. 

  • Hogy lehet ennyi orvos hülye? Hiszen homeopata csak orvos lehet, ráadásul egy csomó ráképzés szükséges hozzá. Vagyis orvosok szava áll más orvosok szavával szemben? 
  • Kinek higgyünk? Én mondjuk a szememnek szoktam ... - és abban a világban amiben én élek, a homeopátia sok esetben jól működik. 
  • Hogy lehet, hogy ennyi "híve" van a homeopátiának? Ennyi ember hülye? Ennyien hisznek abban, hogy az évek alatt megoldhatatlannak tűnő betegségüket cukorgolyóbisok gyógyítják meg, vagy higított víz?
  • Ha ők hülyék, és a hülyeségük által meggyógyulhattak, vajon nem kéne-e ezt a fajta hülyeség-komponenst szélsebesen megkeresni? 
  • Mit értünk fizikai tények alatt? A tudomány célja a kutatás, vagyis az, hogy megkeresse a magyarázatokat. A tudomány dolga, hogy az elavult tényeket megdöntse. Nem lehet, hogy van ebben valami magyarázat, csak még nem ismerjük ezeket? Nem tudom - csak túl jó a gyógyulási statisztika a homeós rendelőkben ahhoz, hogy kidobjam a kukába a tapasztalatot ... 
  • Itt egy "egész iparág épült" arra, hogy ezeket a szereket megmutassa az embereknek - és teszi ezt gyakorlatilag az 1800-as évek közepe óta. Hahnemann, a homeopátiás gondolkodás atyja ugyanis 1843-ban halt meg.  
  • Ha valami több, mint 200 évig fennmaradt, akkor abban nem lehet, hogy mégis van valami? (Mondjuk legalább információ?) Annyi baromság van, ami végül mégsem vált be és teljesen magától kikopott a köztudatból. Ez nem kopott ki - mi lehet az oka? 
  • ... és végül mekkora hite lehet egy szakállas agámának, aki meggyógyul a homeopátiás kezelés hatására? (És mekkora a hite annak, aki elhiszi, hogy a szakállas agáma azért gyógyult meg, mert hitt benne?) 

A cikk leírja, hogy az EASAC nem akarja betiltani a homeopátiát, erre természetesen sem jogköre, sem reális lehetősége sem lenne, és mint állásfoglalásukban írják, a fogyasztói szabadságot sem akarják korlátozni. Ennek azért igazán örvendünk, és lám-lám Európa mégsem gondolja igazán, hogy a homeopátia hülyeség. 

A tapasztalat az, hogy a homeoós rendelőkbe járók többsége igenis tájékozódott. Egy hazai, nem tudományos körbekérdezésem, valamint a saját kisállat -gazdis pacienturánk átvizsgálásának eredménye, hogy ezek az emberek többnyire valamilyen diplomával rendelkeznek, azért választották ezt a módszert, mert gyöngédnek és biztonságosnak tartják - a cikkben foglaltakkal szemben ugyanis a legnagyobb veszélye, hogy valaki félrenyeli a golyóbist, és egy kiadós köhögőrohamot kap tőle. Sokan "utolsó esélyként" mennek homeopatához, itt van akin lehet segíteni és van aki nem. Pont mint az akadémikus szemléletű rendelőben. 

A cikkíró alapvető infókat sem ismer - ezt onnan lehet tudni, hogy hogy a homeoptáiás szer nem érintkezhet fémmel, sőt nem létezik homeopátiás karkötő, tehát a kisbaba halálának és a homeopátiának annyi köze volt egymáshoz, mint a cikkíró hozzáértésének és a homeopátia valódi mibenlétének: SEMMI. Viszont mindenképp sajnálatos. 

A homeopátia azonban - akadémikus értelemben véve, a szó valódi definíciója alapján NEM GYÓGYSZER! A gyógyszer definíciója szerint a gyógyszerben van hatóanyag.
A homeopátiás készítmények a véleményem szerint egy külön dobozba kell kerüljenek, ahová valók. Ez a homeopátiás szerek csoportja. 

A "rendes orvos" és a homeopata között pedig az a különbség, hogy a homeopata egy olyan rendes orvos, aki tovább tanult. 

Jómagam nem vagyok orvos - van egy homeopátiás módszerekkel is dolgozó holisztikus kisállatorvosi rendelőm, orvosokkal, meg egy természetes szereket forgalmazó állat patikám. Figyelek, nézek, gonolkodom. 

.. egyébként ugyanitt homeopata állatorvos számára felvételt hirdetek. Mert a tudására hatalmas igény van. 

Aki úgy gondolja, hogy szeret a holisztikus kérdéseken gondolkodni, és szívesen találkozna velem élőben szeretettel várom ITT >>

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212879564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása