Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

Egy ártány aki nem árt már
Avagy hogyan hat a Bach virágterápia – a homeopátia egy ága – egy öntudatos igazi rosszcsont kismalacra

Mi az az ártány? Vidékiek, falun élők még jól ismerik ezt a szót, jómagam is csak az elmúlt években „okosodtam” ki ezen a téren. Ártány a herélt disznó. Jelen esetben Györgyről van szó, a GoldenVet rendelő szeretett és népszerű kismalacáról. (minnesotai törpe)

22790099_10214341680325860_213823888_o.jpg

 Miért ártott? Szándékosan, mert minden malac ilyen. Erőszakos, akaratos és tűzön vízen keresztül viszi, hogy elérje amit akar. És elsősorban figyelmet akar, olyan mint egy kölyök kutya: simogatást, foglalkozást, vakargatást, játékot és ételt, ételt, ételt és még ételt. Malac.

...Egyszer volt hol nem volt, ott ahol a kurta farkú kismalac túr... azaz maga a kurta farkú kismalac, Gyuri aki törpe ugyan, de nem mikro.. egyesek szerint nem is létezik „mikromalac”.... 8 hónapos és közel 25 kg. Ami ha belegondolunk, hogy hízó rokonának az egyötöde, nem olyan rossz, de azért sokszor úgy érzem kevesebbet tudna ártani ha kisebb lenne. Pl. Jelenlegi súlyával és erejével simán betolja az ajtókat orrával, felborogatja a szemeteskorsarakat, sőt az udvaron levő leandereket is, megrágja a kábeleket, leszedegeti a polcról az árcédulákat és minden áruba aminek étel szaga van, megpróbál bejutni.

Gyurit vagy fegyelmezni kell 0-24-ben vagy foglalkoztatni. Foglalkoztatni a hihetetlen intelligenciáját, vagy egyre növekvő fizikumát. Ez utóbbit feladatot Bercikénk, folyamatos birkózással átvette, ennek köszönhető Gyuri megnövekedett pihenés igénye.

Ellenben az erőszakossága és „nyomulása” és a „csakazértis” nem változott.

Egészen addig, míg – egy kis külső szakértői segítséggel és a témába vágó szakirodalom felhasználásával – el nem mélyedtem a Bach virágesszenciák lehetséges kínálatában György számára.

Hanga – ez egy csodálatos női név, egyben Bach doktor virágainak egyik, pontosan a 14. eleme.

hanga.jpg

“Azoknak akik elsősorban  saját problémáikat tartják fontosnak és ezt szívesen megosztják másokkal is. Az egyedüllétet és a magányt nehezen viselik . Sokat beszélnek és igyekeznek a központba lenni, de mások problémáira nem igazán tudnak odafigyelni. Gyakran sokat beszélnek és olykor emiatt kerülhetik a társaságukat, ezzel egyre inkább kirekeszti magukat a baráti közösségből. Nehezen tud odafigyelni beszélgető partnerére és annak problémáira.”

 Nos – kicsit Gyurisan gondolkodva – pont ez történik vele is. Csak mondja, csak mondja, nem érdekli ha rászólunk, vagy ha épp nem akkor és ott van ideje az ő “mondókájának”… nem nyugszik amíg meg nem kapja amit akar.

 "Egy életem, egy halálom, gondoltam az ártányon kipróbálom."


Napi 3x adagoltam 4 cseppet, amit igen nehéz “kicentizni” mert mégiscsak egy disznóról van szó. És láss csodát! Gyuri már estére egy kis szolid visszafogott állatkává vált. A részleges halláskárosulást okozó visítását felváltotta a röffentés és orral való (még) nem túl gyengéd bökdösés. Másnap mindenkitől visszaigazolást kérve kérdeztem hogyan látják Gyurit, melyre egymástól függetlenül mindenki pozitív változásokról számolt be.
Őszintén remélem, hogy a közvetlen és távolabbi szomszédság is hasonlóképp érzékeli a változásokat és kezdenek lemondani arról nézetről, hogy egy grill party jobban állna ez én kis szerencsemalacomnak. …

 A történet tanulsága:

Placebó hatás ide vagy oda, a homeopátia és a bach terápia működik. Egy malacon is, és  itt a “mese” vége, talán igaz sem volt, de aki nem hiszi járjon utána: a GoldenVet rendelőben.

Osztani. lájkolni ér! 

Kati a Patikából

 

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6513064674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása