Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

Pirka Ildikó: A tutujgatott kutya tragédiája

Mindig fáj a szívem, ha egy ismerős kutya és gazdi között olyan dolog történik, ami megelőzhető lenne. Akkor meg még jobban fáj, amikor előre elmondom a gazdiknak, hogy ha nem tartják be a tanácsaimat, akkor baj fog történni és nem tartották be és megtörtént a baj.

kutyas_csalad.jpg

Már csak nagyon ritkán csinálok kutyanevelési tanácsadást, de sajnos egyre inkább jelen van egy olyan probléma, aminek nem szabadna jelen lennie... ez pedig az, hogy a kutya túlzottan a gazdi vagy gazdik életének középpontjában van. Sok esetben a kutyát egyáltalán nem fegyelmezik, vagy ha az egyik családtag fegyelmezi, a másik putyurgatja, mert jajjj szegény kutya.

Az ilyen kutyák bizonytalanná, félénkké vagy éppen agresszívvá válnak. Ha az agyon féltett, kényeztetett, dédelgetett kutya még domináns is, akkor pedig simán a gazdik ellen fordulhat.

NEM, A KUTYA NEM JÁTÉKSZER ÉS NEM A GYEREKED!

Azzal pedig, hogy az egyik fél igyekszik szabályokat felállítani, a másik meg folyamatosan sajnálgatja ezért, a lehető legrosszabbat teszitek a kutyátokkal. Nem elég a kutyának a "jajj de szeretlek", mert ettől nem boldog lesz, hanem idegbeteg, bizonytalan és jönnek a viselkedési problémák.

  • Egy kutyát magára lehet hagyni és magára is kell hagyni, neki is kell a magánszféra...
  • Egy kutyának kellenek szabályok, mert akkor boldog, ha tudja, mit vársz el tőle és nem attól, hogy minden úgy van, ahogy ő akarja.
  • Egy kutyának kell a harmónia, mert ha te ezt mondod, a párod meg az ellenkezőjét, akkor honnan a fenéből tudja az a szerencsétlen állat, hogy mi a jó???

Ha pedig már egyszer valaki a családból látja, hogy baj van vagy baj lesz, akkor nem neki egyedül kell megoldania a gondot, hanem az egész családnak együtt. Kell a segítség, hogy változtass a gondolkodásodon, ezért nagyon jó, ha a családból valaki emlékeztet arra, amit én mondtam, de akkor tessék elfogadni, nem 2 nap után elfelejteni mindent és tönkretenni a kutya életét és a család életét.

Imádom a kutyáimat, de soha nem fogom megérteni, hogy miért hiszik sokan, hogy a kutya a gyerekük, miért helyezik életük középpontjába a kutyájukat és miért körülöttük forog a család élete? A kutyák KUTYÁK ÉS HAGYNI KELL ŐKET KUTYÁNAK LENNI, HOGY BOLDOGOK LEGYENEK!

(A szerző problémás kutyák rehabilitálásával foglalkozó tréner, a DogPlusz egyesület elnöke.) 

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412916653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása