Kati a patikából

ahol a gyógyítás állati természetes ...

NAGY KÁROLY: TESTÜNK TÁPLÁLÓ TÜZE

A tűz nem játék! - Ha van egy meseszép házunk, amit folyamatosan éghető anyagokkal pakolunk tele, akkor előbb-utóbb számíthatunk arra, hogy a legkisebb szikra is belobbanthatja a tüzet. A piromániások pedig csorgó nyállal csak erre az alkalomra várnak.

Képtalálat a következőre: „dalmata tűzoltó”

  • Ha megtörténik a baj, szerencsések vagyunk, ha nem égünk benne, vagy nem kapunk füstmérgezést. 
  • Ha pedig időben sikerül észbe kapnunk, vajon hogyan tudjuk a lángokat hatékonyan megfékezni?
  • Ha egy tüzet nem táplálunk tovább, akkor szépen kialszik.

Minden azon múlik, hogy mennyire vagyunk urai a kialakult helyzetnek, és mennyire időben kezdtünk neki az oltásnak. Az is fontos, hogy milyen eszközökkel állunk neki a feladatnak.

Ha oltás közben is folyamatosan szítjuk még a tüzet, vagy nem a megfelelő oltóanyagokat és technikát alkalmazzuk, akkor hiábavaló küzdelemre számíthatunk. A pénzünk, az energiánk és végső soron a házunk is a lángok martaléka lesz.
Még az igazi tűzoltók is hiába próbálnának ilyen esetben segíteni. A szakértelem nélküli önkéntes tűzoltók pedig lehet, hogy észrevétlenül további éghető anyagokat dobálnak majd a tűzre.

Az egészségünk nem megfizethető

Az értékes házunk a testünk, az éghető anyagok, azok az ételek, amik látszólag veszélytelenek és észre sem vesszük, hogy hosszútávon kockára tehetik az egészségünket azzal, hogy test szerte gyulladásokat okoznak. A szikra az életkor és a legyengült immunrendszer, ami nem bírja a folyamatos erőn felüli terhelést. A piromániások csapatában az élelmiszeripar gátlástalan szereplői a profit reményében nap, mint nap arra biztatnak, hogy tömjünk meg minden szobát éghető anyagokkal. 

Mivel oltunk?

Ha az érezhető füstszag hatására csak magunk próbálkozunk elfojtani a gyulladásainkat, vagyis kúrálgatni a betegségeinket és megerősíteni az immunrendszerünket, akkor nem biztos, hogy sikerrel fogunk járni. Azért, mert lehet, hogy fogalmunk sincs, arról, hogy észrevétlenül tovább fokozzuk gyulladást. Ha szerencsések vagyunk és belefutunk olyan szakemberekbe, akik valóban értenek ahhoz, hogyan gyógyítsanak meg minket, akkor reménykedhetünk. De, ha csak az önjelölt, önkéntesek agyonreklámozott csodaszereivel próbálunk gyógyulni, akkor könnyen lehet, hogy közben porig ég a házunk és végzetesen megbetegszünk.

... és ha a kedvencünkről van szó?

A tanmese lényege, hogy a kutyát se etessük olyan ételekkel, amik nem neki valók. Ilyenek például a tápok, a gabonák, a zöldségek, a gyümölcsök. Ha már megtörtént a baj, ne tömjük őket olyan csodaszerekkel, táplálék kiegészítőkkel, amiknek a hatásosságát a bulvár médián kívül még soha semmilyen tudományos fórum nem igazolta. Ha szakszerűen megválasztott ételeket adunk neki, akkor magától is ki fog aludni a betegség tüze. Mert a test tűzoltórendszere meg fogja kapni a tökéletes támogatást. Azt, amit az evolúció kifejlesztett számára. Feltéve, ha még nem volt késő.

Segítséget pedig olyan szakemberektől kérjetek, akik nem csak a tűzoltókellékeiket szeretnék végre értékesíteni, hanem igazán távol akarnak tartani benneteket a tűztől.

Röviden a nyers etetésről >>> 

tanusits_blogkoveto_magatartast.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://allattermeszetgyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2012879480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati a patikából

A Goldenvet holisztikus állatorvosi központ blogja, azoknak a kutyás - cicás - lovas - rágcsálós gazdiknak, akik a természetes gyógymódokat választják ...

Friss topikok

süti beállítások módosítása